fast, lav pris

Sameje
overenskomst

Få en samejeoverenskomst i dag

Med en samejeoverenskomst får ugifte samlevende en skriftlig aftale, der regulerer deres fælles ejendom. En samejeoverenskomst kan også bruges mellem venner og familiemedlemmer.

Hvad er en samejeoverenskomst?

En samejeoverenskomst er en skriftlig aftale, der regulerer typisk ugifte samlevendes rettigheder og forpligtelser over en fælles ejendom. Men aftalen kan også være mellem venner eller familiemedlemmer.

En samejeoverenskomst drejer sig som regel om køb af hus, ejerlejlighed, andelsbolig eller sommerhus.

Hvorfor en samejeoverenskomst?

Med en samejeoverenskomst sikrer du, at der i tilfælde af konflikter findes en aftale, der bestemmer, hvad og hvordan I skal løse situationen. Den er rar at kunne tage op af skuffen.

hvornår er det en god idé?

Hvis du og din kæreste overvejer at købe en lejlighed, hus eller sommerhus, så vil det være en super god ide at oprette en samejeoverenskomst.

Hvad er typiske aktiver?

I kan lave samejeoverenskomst over hus, ejerlejlighed, andelslejlighed, kolonihavehus eller sommerhus. Al fast ejendom kan reguleres i en samejeoverenskomst.


Kvalificeret rådgivning

Tilfredshedsgaranti

Ansvarsforsikring

GØR SOM MANGE ANDRE

Få en samejeoverenskomst og skab tryghed og sikkerhed for dig selv og din familie

Syv fordele ved en samejeoverenskomst

Der er mange gode grunde til at oprette en samejeoverenskomst. Her får du syv fordele:

  • Du beskytter din formue: Din formue vil blive beskyttet af samejeoverenskomsten. Dette er en klassisk og enkel grund til at få oprettet en samejeoverenskomst, og det er i sig selv en meget fornuftig grund.
  • Du køber fast ejendom: Når du overvejer at købe fast ejendom med din kæreste, er en samejeoverenskomst den bedte investering, I kan foretage.
  • Konflikter kan ikke undgås: Konflikter er en del af livet. Med en god samejeoverenskomst har i et stykke papir, der bestemmer, hvad der skal ske i forskellige konfliktsituationer – den kan være guld værd.
  • Folk ændrer sig: Man ændrer sig gennem livet. Det gør din partner, og det gør du også. En samejeoverenskomst er et fast anker, når det stormer – den er din ven i nøden.
  • I indskyder forskellige beløb: Hvad skal der ske, hvis I ikke indskyder lige meget, men ejer halvdelen? Det vil en god samejeoverenskomst have svaret på. Uden en sådan kan det være et sandt kaos.
  • I går fra hinanden: Hvis I på et tidspunkt går fra hinanden eller blive uvenner, er samejeoverenskomsten jeres ven. I denne situation kan I tage samejeoverenskomsten op af skuffen og se, hvilke rettigheder og pligter, I hver især har.
  • Du får en forsikring: Du kan se samejeoverenskomsten som en brandforsikring. Du håber aldrig, du får brug for den. Men gør du, er den rar at have.

KENDER DU SOLIDARISK HÆFTELSE?
Ved du, hvad solidarisk hæftelse er? Solidarisk hæftelse er en grim ting. Den betyder, at det er dig, der kan risikere at skulle betale for din partner, hvis han eller hun ikke vil eller kan betale. Det er typisk en bank eller et realkreditinstitut, der kræver solidarisk hæftelse. Der er ikke sikkert, at du kan undgå at skulle betale for din partner og du vil altid have krav på tilbagebetaling, men hvad nu, hvis din partner ikke kan eller vil betale? I en sådan situation er det rart at have en god samejeoverenskomst, der regulerer, hvad der skal ske i en situation, hvor en tredjepart gør solidarisk hæftelse gældende og kræver det fulde beløb betalt af dig.

Der kan siges meget godt om en samejeoverenskomst, men man kan nøjes med to ord: Sund fornuft!

Advokat René Pløhn

Sådan foregår det


Step 1

Kontakt os

Bestil din samejeoverenskomst online på vores hjemmeside eller ring gratis og uforpligtende på 20 62 82 50.


Step 2

Gratis rådgivningssamtale

I en gratis og uforpligtende telefonsamtale med en jurist kigger vi på din familie- og arveretlige situation.


Step 3

Vi laver dokumentet

Hvis du herefter ønsker at få udarbejdet en samejeoverenskomst, går juristen i gang med arbejdet.


Step 4

Modtag dokumentet

Du få tilsendt din samejeoverenskomst med krypteret og sikker e-mail. Du kan også få det tilsendt med almindelig post.

Har du spørgsmål?

Herunder har vi samlet svar på de spørgsmål, vi typisk får om samejeoverenskomster. Er der spørgsmål, du ikke finder svar på, er du meget velkommen til at ringe på 20 62 82 50. Det koster ikke noget.

En samejeoverenskomst er en skriftlig aftale, der regulerer typisk ugifte samlevendes rettigheder og forpligtelser over en fælles ejendom. Men aftalen kan også være mellem venner eller familiemedlemmer. Aftalen drejer sig som regel om køb af hus, ejerlejlighed, andelsbolig, sommerhus eller bil. 

En samejeoverenskomst koster 1.995 kr. inklusiv moms hos TestamenteService.

Prisen på en samejeoverenskomst er forskellig hos udbydere af samejeoverenskomster. Du bør altid undersøge, om der følger rådgivning med i prisen, hvem der i givet fald yder rådgivningen og om firmaet har en ansvarforsikring.

Formålet med at oprette en samejeoverenskomst er at sikre, at der i tilfælde af konflikter findes en aftale, der bestemmer, hvad og hvordan I skal løse situationen.

Hvis du og din kæreste overvejer at købe eller allerede har købt en lejlighed, hus eller sommerhus, så vil det som regel være en super god ide at oprette en samejeoverenskomst.

I samejeoverenskomsten står en række bestemmelser om, hvad der skal gælde mellem jer, fx i forhold til køb af en fast ejendom. Bestemmelserne vedrører typisk følgende forhold:

  • Hvordan er ejerforholdet fordelt mellem jer?
  • Indskyder I forskellige beløb?
  • Hvem skal betale de løbende udgifter?
  • Hvad skal der ske, hvis en af jer stopper med at betale udgifterne?
  • Hvad skal der ske, hvis den ene part vil sælge sin andel?
  • Hvordan fungerer et salg fra en af jer til den anden?
  • Hvad skal der ske, hvis I på et tidspunkt vil sælge og ikke kan blive enige om salgsprisen?
  • Hvad skal der ske med ejendommen, hvis en af jer dør
  • Hvad skal der ske med ejendommen, hvis I går fra hinanden?
  • Kan den ene af jer på eget initiativ udleje boligen til tredjemand?
  • Hvad skal der ske, hvis I har boet sammen i boligen og flytter fra hinanden?
  • Kan den ene af jer optage lån i sin andel af boligen?
  • Hvordan fungerer et salg fra en af jer til den anden?

Det kan få store økonomiske konsekvenser ikke at tage stilling til samejets vilkår. Selvom begge parter er på god fod lige nu, kan det være en rigtig god idé at beskytte sig mod mulige konflikter.

Der er flere, der har behov for en samejeoverenskomst, end de tror. Det klassiske eksempel er den situation, hvor du køber fast ejendom med din kæreste. Men det kan også være to venner, der køber fast ejendom sammen eller en familie, der køber et sommerhus sammen.

Klart ja. En samejeoverenskomst regulerer en masse situationer, der kan opstå med tiden. Det kan være, at den ene familie begynder at opføre sig helt umuligt eller ønsker at sælge sin andel. Der kan opstå alle mulige problemer, ikke mindst af økonomisk art. Derfor er en samejeoverenskomst et must, når familier køber fast ejendom sammen

En samejeoverenskomst er en skriftlig aftale, der er gyldig fra det øjeblik, hvor I har underskrevet dokumentet. Samejeoverenskomsten behøver ikke at blive tinglyst eller underskrevet af vitterlighedsvidner. Der bør laves lige så mange genparter af samejeoverenskomster, som der er parter. Alle parter bør få udleveret et underskrevet fysisk eksemplar af samejeoverenskomsten og opbevare den et sikkert sted.

Hvis I har indgået en samejeoverenskomst, skal samejet opløses efter de bestemmelser, der står i samejeoverenskomsten. Uden en samejeoverenskomst skal samejet blive opløst efter de almindelige regler, hvilket blandt andet betyder, at alle beslutninger om samejet skal træffes ved enighed mellem parterne.

Kan I ikke blive enige om, hvem der skal bo i samejet eller udbudsprisen, kan det ende med, at ejendommen bliver solgt på en (frivillig) auktion. Auktionssalg medfører omkostninger, og kan desuden medføre et økonomisk tab.

En samejeoverenskomst er en aftale mellem to ugifte parter, som har købt fast ejendom sammen. Samejeoverenskomsten bestemmer blandet andet, hvordan samejet skal afvikles, og hvad udbudsprisen skal være.

En samejeoverenskomst gør det trygt og sikkert at købe bolig med sin kæreste, søskende, venner eller familie. Fraværet af en samejeoverenskomst gør det modsatte.

Du får rådgivning om, hvordan du sikrer dig selv bedst muligt, når du køber fast ejendom med en eller flere andre. Det kan være din kæreste, ven eller forretningspartner. Det kan have store økonomiske konsekvenser ikke at have en samejeoverenskomst. Vi anbefaler derfor altid at få oprettet en samejeoverenskomst i forbindelse med køb af lejlighed, hus, båd eller sommerhus.

Du får tryghed og sikkerhed. Men en velskrevet samejeoverenskomst kan du trygt og sikkert købe en boli med en person, du ikke er gift med uden at være bekymret for økonomiske og juridiske problemer, når boligen senere skal sælges.

Samejeoverenskomsten er jeres fælles aftale om, hvordan hver part kan råde over ejendommen, der samtidig kan være jeres fælles bolig. Aftalen klarlægger, hvordan eventuelle konflikter om salg mv. skal håndteres. På den måde er samejeoverenskomsten et redskab til at få løst uoverensstemmelser hurtigt og fredeligt – den er dermed perfekt til at undgå, at konflikter bliver optrappet.

Du kan betragte samejeoverenskomsten som en brandforsikring. Man håber aldrig, man får brug for den. Men gør man, er den rar at have.  

Ja, det kan du. Hvis I er uenige eller en af parterne stopper med at betale, kan fx jeres bank eller realkreditinstitut som hovedregel opkræve betaling fra den anden ejer. Derfor er en god samejeoverenskomst et must.

Det kan blive dyrt uden en god samejeoverenskomst. I kan risikere, at sagen ender i retten, hvilket som regel er både dyrt og opslidende.

Samejeoverenskomsten bør regulere, hvordan samejet skal opløses. I den forbindelse skal der tages højde for, at I kan have indskudt forskellige beløb i forbindelse med udbetalingen og at dette beløb ikke stemmer overens med ejerfordelingen. 

Eksempel: A har indskudt 1.000.000 kr. ved købet. B har indskudt 250.000 ved købet. De ejer ejendommen ligeligt med 50/50. I denne situation er det super vigtigt at få reguleret denne forskel i samejeoverenskomsten.

Ja, i høj grad. Når du køber fast ejendom med din søster, bror eller andre familiemedlemmer, bør I have en samejeoverenskomst. Det samme gælder, hvis du køber fast ejendom med “papsøskende”, venner, kærester – ja, hvem som helst, du ikke er gift med.

Hvis I på et tidspunkt går fra hinanden eller blive uvenner, er samejeoverenskomsten jeres ven. I denne situation kan I tage samejeoverenskomsten op af skuffen og se, hvilke rettigheder og pligter, I hver især har. I har begge skrevet under, så samejeoverenskomsten gælder. På den måde kan I gå hver til sit på den bedst mulige måde.

Det gælder også, selvom den ene part hævder, at en eller flere bestemmelser er urimelige. Derfor bør du også gemme din egen kopi af samejeoverenskomsten på et sikkert sted.

Hvis du ønsker at få mere at vide mere om samejeoverenskomster, er du velkommen til at kontakte TestamenteService på telefon 20 62 82 50 eller via vores kontaktformular. Du får altid gratis telefonrådgivning hos TestamenteService.

GØR SOM MANGE ANDRE

Få en samejeoverenskomst og skab tryghed og sikkerhed for dig selv og din familie