fast, lav pris

Ægtepagt

Få en ægtepagt og beskyt dig selv og din familie

Med en skræddersyet ægtepagt kan du skabe tryghed for dig selv og din familie. Med en ægtepagt skal du ikke dele din formue i tilfælde af en skilsmisse.

Hvad er et ægtepagt?

En ægtepagt er et aftaledokument mellem dig og din ægtefælle om den formueordning, der skal gælde i jeres ægteskab. Ægtepagten betyder, at de aktiver, der er omfattet af ægtepagten, ikke ville skulle deles ved en eventuel skilsmisse.

En ægtepagt er super fornuftig, for eksempel hvis du driver selvstændig virksomhed, der er meget stor forskel på jeres formuer, en af jer har arvet, din partner har stor gæld, du har særbørn eller bare ikke ønsker at dele jeres formuer ved skilsmisse.

Det er så yndigt at følges ad – ikke mindst med en ægtepagt. Det er sund fornuft.

Hvorfor en Ægtepagt?

Med en ægtepagt beholder hver ægtefælle, hvad der er deres. Det er en fordel, hvis den ene part fx har en stor formue eller den anden har en stor gæld.

havd opretter man særeje om?

Du og din partner kan oprette særeje over alt, hvad I hver især ejer på det tidspunkt, hvor I indgår ægteskab. Og alt, hvad I erhverver i fremtiden, kan gøres til særeje.

Hvad er typiske særejeaktiver?

I kan lave særeje over bestemte aktiver, fx en virksomhed, fast ejendom (hus, ejerlejlighed eller sommerhus), pensioner, opsparing, designermøbler eller biler.


Kvalificeret rådgivning

Tilfredshedsgaranti

Ansvarsforsikring

GØR SOM MANGE ANDRE

Få en ægtepagt og skab tryghed og sikkerhed for dig selv og din familie

Fem fordele ved en ægtepagt

Der er mange gode grunde til at oprette en ægtepagt. Her får du de fem største fordele:

  • Du beskytter din formue: Din formue vil blive beskyttet af ægtepagten i tilfælde af skilsmisse. Dette er en klassisk og enkel grund til at få oprettet en ægtepagt, og det er i sig selv en meget fornuftig grund.
  • Du har børn fra tidligere forhold: Du lever måske i et nyt forhold og ønsker at minimere arven til dine særbørn. Du ser måske ikke børnene af en eller anden grund og vil gerne fokusere på din nye familie.
  • Din partner har stor gæld: Lidt firkantet sagt vil du kunne komme til at hænge på din ægtefælles gamle gæld, hvis I ikke har fået lavet en ægtepagt og ender med at blive skilt. Det kan opleves som urimeligt, især hvis I ikke har været gift så længe.
  • Du har arvet: Du har måske arvet mange penge eller store aktiver, fx efter dine forældre. På den måde tilhører værdierne mere dig og din familie end din kommende ægtefælle. Derfor kan en eventuel senere skilsmisse uden en ægtepagt opleves meget urimelig, fordi arven så skal deles med din ægtefælle.
  • Du driver virksomhed eller investerer: Det er dig, der ligger kræfterne i din virksomhed eller foretager investeringer. Det kan derfor være meget fornuftigt med en ægtepagt, så denne del af din formue friholdes for deling i tilfælde af skilsmisse. Det kan også være hensynsfuldt over for dine eventuelle forretningspartnere, ja nogle af dem vil måske ligefrem stille krav om ægtepagt.

HUSK OGSÅ AT FÅ LAVET TESTAMENTE
Ægtepagten kan sjældent stå alene, men bør suppleres med et traditionelt testamente. Hvorfor? I ægtepagten oplistes de aktiver, der ikke skal deles i tilfælde af skilsmisse, men hvad skal der ske, hvis uheldet er ude og du dør? Svaret vil i høj grad afhænge af, hvilken form for særeje, du har valgt. Det er netop derfor, at et testamente er meget vigtigt. I et testamente kan du nemlig selv påvirke fordelingen af arven. Det er vigtigt, at du i den forbindelse får god rådgivning, da du ellers risikerer at ende op med en dårlig – og meget dyr – løsning.

Der kan siges meget godt om en ægtepagt, men man kan nøjes med to ord: Sund fornuft!

Advokat René Pløhn

Sådan foregår det


Step 1

Kontakt os

Bestil din ægtepagt online på vores hjemmeside eller ring gratis og uforpligtende på 20 62 82 50.


Step 2

Gratis rådgivningssamtale

I en gratis og uforpligtende telefonsamtale med en jurist kigger vi på din familie- og arveretlige situation.


Step 3

Vi laver ægtepagten

Hvis du er tilfreds med vores rådgivning og ønsker at få udarbejdet en ægtepagt, går juristen i gang med arbejdet.


Step 4

Modtag ægtepagt

Du få tilsendt din ægtepagt med krypteret og sikker e-mail. Du kan også få det tilsendt med almindelig post.

Har du spørgsmål?

Herunder har vi samlet svar på de spørgsmål, vi typisk får om ægtepagter. Er der spørgsmål, du ikke finder svar på, er du meget velkommen til at ringe på 20 62 82 50. Det koster ikke noget.

En ægtepagt er et aftaledokument mellem dig og din ægtefælle om den formueordning, der skal gælde i jeres ægteskab. Helt konkret betyder det, at ægtepagter definerer en form for særeje.

Hvis I som udgangspunkt ikke ønsker at dele jeres formuer ved en eventuel skilsmisse, så kan det være en god idé at oprette en ægtepagt.

Prisen på en ægtepagt er forskellig hos udbydere af ægtepagter. Du bør altid undersøge, om der følger rådgivning med i prisen, hvem der i givet fald yder rådgivningen og om firmaet har en ansvarforsikring. Hos TestamenteService koster et børnetestamente kun 1.995 kr. inklusiv moms.

Ægtepagten skal også tinglyses, hvorfor der yderligere skal betales 1.750 kr. i tinglysningsafgift til staten.

Der kan være mange gode grunde til at vælge at få lavet en ægtepagt.
Her er syv situationer, hvor en ægtepagt typisk vil være fornuftig:

  • Den ene ægtefælle
  • I af en eller anden grund ikke ønsker at dele jeres formuer ved skilsmisse
  • Den ene af jer har en stor gæld
  • Der er meget stor forskel på jeres formuer
  • Den ene – eller I begge – har særbørn – og ønsker at minimere arven til dem
  • Den ene – eller I begge – har modtaget arv
  • I ønsker, at jeres pensioner skal deles ved skilsmisse

Du kan oprette særeje over alt, hvad I hver især ejer på det tidspunkt, hvor I indgår ægteskab.
Alt, hvad I hver især ejer ved ægteskabets indgåelse, og alt hvad I fremadrettet erhverver i ægteskabet, kan gøres til særeje.

Når I opretter en ægtepagt med særeje, betyder det, at I i tilfælde af skilsmisse ikke skal dele særejeaktiverne. Hvad der skal ske med jeres særejeaktiver i tilfælde af død, afhænger af særejeformen. Der findes flere forskellige former for særeje.

Hvis I ikke opretter en ægtepagt, vil udgangspunktet – hvis I bliver skilt, eller hvis en af jer går bort – være, at alle jeres aktiver skal deles. I har i så fald såkaldt ”delingsformue”.

Ja, som virksomhedsejer bør du overveje at få et særeje på din virksomhed. Uanset, om du ejer virksomheden helt eller delvist. Når du indgår ægteskab, vil din virksomhed nemlig automatisk indgå i jeres fælles formue. Hvis uheldet senere måtte være ude og du skal skilles, vil du med en ægtepagt kunne holde din virksomhed udenfor bodelingen.

Der er fem scenarier, hvor man typisk vil anbefale en ægtepagt:

  • Der er stor forskel i formuer: En ægtepagt vil bevirke, at begges formuer adskilles og dermed ikke tage med ind i ægteskabet.
  • Den ene part er virksomhedsejer: Hvis fx manden ejer en virksomhed, oprettes ofte en ægtepagt, fordi virksomheden så vil blive holdt udenfor i tilfælde af skilsmisse.
  • Der er modtaget stor gave eller arv: Hvis den ene part fx har modtaget en stor arv, gør ægtepagten, at ægtefællen ikke kan få del i arven.
  • Den ene part har stor gæld: Her vil ægtepagten gøre, at den gældfrie ægtefælle ikke skal aflevere halvdelen af sin formue til den forgældede ægtefælle i tilfælde af skilsmisse.
  • Børn fra tidligere forhold: I denne situation vil en ægtepagt stille den længstlevende ægtefælle bedre, hvis børnene ikke vil give samtykke til uskiftet bo.

Hvis du ønsker at ændre eller ophæve en allerede oprettet ægtepagt, koster det 1.995 kr. hos TestamenteService. Dertil kommer 1.750 kr. i tinglysningsafgift til staten.

Ægtepagten kan omfatte alt, hvad I hver især ejer og har ejet tilbage fra den dag I blev gift, men den har først virkning, når den er blevet tinglyst. Tinglysning er det, jurister kalder en sikringsakt.

Hos TestamenteService ser vi, at mange af vores klientervælger at få lavet et testamente i forbindelse med oprettelsen af en ægtepagt.

I ægtepagten oplistes de aktiver, der ikke skal deles i tilfælde af skilsmisse. Hvad der skal ske med dine særejeaktiver i tilfælde af død, afhænger i høj grad af, hvilken form for særeje, du har valgt. Det er netop derfor, at et testamente er meget vigtigt. I et testamente kan du nemlig selv påvirke fordelingen af arven.

Det er her god rådgivning kommer ind i spillet. Du bør nemlig aldrig bare udfylde en skabelon, når du opretter en ægtepagt. I første omgang sparer du måske nogle penge, fordi en skabelon typisk koster meget mindre en ægtepagt inklusiv rådgivning, men det svarer til at holde varmen ved at tisse i bukserne. Det kan nemlig meget vel vise sig, at være en rigtig dårlig – og meget dyr beslutning. Du bør altid tale med en professionel rådgiver først, typisk en advokat. Det er ikke meget dyrere, men til gengæld får du et skræddersyet testamente.

Når I opretter en ægtepagt, vil I blive bedt om at tage stilling til, hvilken form for særeje I ønsker i jeres ægtepagt. Der findes flere forskellige særejeformer:

  • Skilsmissesæreje
  • Kombinationssæreje
  • Sumsæreje
  • Sumdeling
  • Særeje og arv

TestamenteService kan rådgive dig om de forskellige former. Kontakt os på telefon 20 62 82 50 eller via vores kontaktformular. Det koster ikke noget.

I kan lave særeje over bestemte aktiver, fx:

  • En virksomhed
  • Fast ejendom (hus, ejerlejlighed eller sommerhus)
  • Pensioner (hvis I ønsker at dele jeres pensioner i tilfælde af skilsmisse)
  • En sum penge (fx opsparing)
  • Designermøbler
  • Biler

Hvis du ønsker at få mere at vide mere om ægtepagter, særeje, testamente mv., er du velkommen til at kontakte TestamenteService på telefon 20 62 82 50 eller via vores kontaktformular. Du får altid gratis telefonrådgivning hos TestamenteService.

GØR SOM MANGE ANDRE

Få en ægtepagt og skab tryghed og sikkerhed for dig selv og din familie